O tom, že olivový olej může mít mnoho podob a zelené pecičky se v tomto takřka navlas podobají vinné révě, jistě nelze nijak pochybovat. Pokrmy, které doplníte jednou či dvěma lžičkami tekutých oliv, mají nesporně přidanou hodnotu a zachutnají i vašim hostům. A nejde jen o samotné odrůdy oliv, protože možnost kombinací je ještě širší. Smícháním s bylinkami nebo třeba citrusovými plody získáte produkt, jenž krásně provoní celou kuchyni a za hodinku můžete mít na talíři pokrm pocházející z kategorie nezapomenutelných.
Bílý lanýž je také vyhlášenou pochoutkou
Určitě jste o něm už slyšeli, šťastlivci jej měli možnost dokonce ochutnat. Jenže pozor, bílý lanýž je surovinou, která není v obchodech běžně k sehnání, až tak je vzácná! Lanýžový olej ale může být věrnou připomínkou a znalci jistě vědí, že acidita 0,23 % mluví naprosto za vše. S rizotem nebo těstovinami, tedy italskou klasikou, se bude kombinovat na jedničku. Když jej dáte dohromady s hovězím, také neuděláte chybu, spíše naopak. Dali byste si rozmarýnový olej, protože pěkných vůní není doma nikdy dost? Fialová etiketa se vás už nemůže dočkat, elegantní lahev ozdobí vaši kuchyni, zkrátka jde o řešení, kdy potěšíte všechny smysly. Výrobce, kterému udělil katalog Flos Olei takřka absolutní hodnocení, si jistě zaslouží pozornost!
Do třetice si pak představme pomerančový olej, díky němuž poznáte při vaření další odstíny italských chutí. Grilujete ryby? Jistě, letní atmosféra je k tomu jako stvořená a s delikátním pomerančovým aroma vyniknou ještě lépe. V neposlední řadě jsou vhodná do kombinace s italskou klasikou, jíž jsou bezesporu těstoviny. Značka Marina Colonna má tedy přichystáno několik zajímavých překvapení a tímto trojlístkem ještě nekončíme, můžete totiž směle vyzkoušet i olivovou klasiku. Na olivum.cz je tedy stále co objevovat. Pokud jste si zamilovali extra panenský olivový olej, míříte sem naprosto správně, nezapomeňte ani na Řecko a Chorvatsko.